Eesti ja Küprose kaitsekoostöö ulatub 2004. aastasse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium
Kaitseministeerium Foto: Peeter Langovits

Kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran kohtus Küprose suursaadikuga, kahe riigi kaitsekoostöö algus ulatub tagasi 2004. aastasse.

Eestisse volikirju üle andma saabunud Küprose uus suursaadik Filippos K. Kritiotis kohtus tutvumisvisiidil kaitseministeeriumisse kantsler Mikk Marraniga, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Kohtumisel Helsingis resideeriva suursaadikuga rõhutas kantsler Marran Eesti ja Küprose solidaarsust ning head kaitsealast koostööd Euroopa Liidus.

«Küprose, Eesti ja teiste Euroopa Liidu riikide koostöö edendamiseks peab Eesti oluliseks Euroopa kaitsekoostöö arendamist Genti ning Weimari initsiatiivide raames, mis võimaldavad väikeriikidel väheste ressurssidega rohkem teha,» sõnas Marran kohtumise järel.

Kahepoole kaitsekoostöö Eesti ja Küprose vahel ulatub 2004. aastasse, mil tollane kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõuts kohtus Küprose rahvuskaardi ülema kindralleitnant Athanasios D. Nikolodimosega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles