Riigikohus jättis endise notari ametist tagandamise jõusse

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Notaribüroo. Pilt on illustratiivne.
Notaribüroo. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikohus ei võtnud menetlusse endise Tallinna notari Kristel Akermani kassatsioonkaebust, mistõttu jõustus lõplikult tema ametist tagandamine distsiplinaarsüütegude toimepanemise tõttu, teatas justiitsministeerium.

Akerman tagandati ametist justiitsministri käskkirjaga 2013. aasta veebruaris. Korralise järelevalve käigus tuvastati tema büroos mitu olulist puudust ja eksimust, misjärel algatatud distsiplinaarmenetluse käigus selgus, et notar oli oma ametitegevuses eksinud korduvalt tasu võtmisel ja ametitegevuse registreerimisel.

Akerman kaebas ametist tagandamise kohtusse. Kõik kohtuastmed leidsid aga, et notari süü on tõendatud ja tema ametist tagandamine on proportsionaalne karistus.

«Notar peab olema aus ja kõlbeline. Kui selgub, et notar ei ole oma ametitegevuses käitunud korrektselt, kaalub justiitsministeerium igakordselt distsiplinaarmenetluse algatamise vajalikkust,» ütles justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika osakonna vabakutsete talituse juhataja Gunnar Vaikmaa.

Notarite rikkumisi tuleb siiski harva ette: viimase viie aasta jooksul on justiitsministeerium algatanud kolm distsiplinaarmenetlust.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles