Õppusel haubitsast raskelt vigastada saanud ajateenija taastub väeosas

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppelaskmine haubitsast Tapa polügonil
Õppelaskmine haubitsast Tapa polügonil Foto: Priit Simson

20-aastane ajateenija, kelle pea jäi läinud neljapäeval Tapal toimunud õppusel haubitsa vahele, lubati haiglast välja ning ta saab väeosas järelravi.

Kirde kaitseringkonna teabeohvitseri Marina Loštšina sõnul juhtus õnnetus Tapa lennuväljal suurtükiväepataljoni iga-aastasel koostööharjutusel, kui haubitsameeskond viis 155 mm haubitsat rännakuasendisse. Ajateenija sai tema sõnul vigastada, kuna ei järginud kõiki ohutustehnika reegleid haubitsa transpordiasendisse viimisel ja relva raua pööramisel.

Kaasvõitlejad viisid kannatanu pärast õnnetust kohe Kirde kaitseringkonna laatsaretti ning edasi Rakvere traumapunkti. Sealt viidi noormees omakorda edasi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Loštšina sõnul oli vigastus raske, kuid noormehe elu ohus ei olnud. Kannatanu naases väeosa territooriumile reedel ja saab seal järelravi. «Tema esimene ülesanne on praegu terveks saada, seejärel selgub ka teenistusse naasmise aeg,» märkis teabeohvitser.

Loštšina kinnitusel pole selliseid õnnetusi ringkonnas varem juhtunud. Sagedasemad väljaõppe käigus saadavad vigastused on tema sõnul hoopis spordivigastused.

Õppus algas 22. märtsil ja oli pidi kestma kümme päeva, kuid pärast õnnetust otsustas pataljoni ülem selle varem katkestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles