Liikluses sai vigastada viis inimest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseisõiduk.
Politseisõiduk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile juhtus Eestis viis raskemat liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest, teiste seas kaks jalgratturit.

Kell 11.56 juhtus liiklusõnnetus Jõgevamaal Põltsamaa vallas Alastvere külas, kus alkoholijoobe tunnustega 46-aastane mees keeras jalgrattaga vasakule ja ette samas suunas liikunud Volkswagen Borale, mida juhtis mootorsõidukijuhi juhendamise loaga 35-aastase naise järelevalve all 16-aastane poiss. Jalgrattur toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Kell 16 juhtus liiklusõnnetus Keilas Pargi tänava ja Kooli tänava ristmikul, kus 58-aastase naine sõitis Honda Jazziga reguleerimata ülekäigurajal otsa jalgrattal sõites teed ületanud 74-aastasele naisele. Jalgrattur toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kella 16.42 paikus juhtus avarii Kassi tänaval, kus Citroen C4-ga Kadaka teele keeranud 64-aastane naine sõitis vastu tänavavalgustusposti ja liiklusmärke, kuna esialgsetel andmetel ei märganud ta sõidueesõigust omanud rollerit. Juht toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Samal ajal, kella 16.42 paiku juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Narva maanteel, kus 37-aastase mehe juhitud Volvo C70 põrkas vasakpoolsest sõidureast vasakpööret sooritades kokku vastassuunas otse liikunud Kawasaki mootorrattaga, mida juhtis 25-aastane mees. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kella 19.02 paiku juhtus liiklusõnnetus Tartus Tamme puiestee ja Väike-Kaare ristmikul, kus 44-aastane naine sõitis Seat Toledoga otsa paremalt poolt lähenenud ja sõidueesõigust omanud Volkswagen Passatile, mida juhtis 40-aastane mees. Seati juht toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

18 joobes juhti

Politsei tabas eelmise ööpäeva jooksul Eesti eri paigus 18 alkoholi tarvitanud juhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30-500 päevamäära suuruse rahatrahviga või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles