Lapsed päästsid maja tuleroaks langemisest (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval juhtus Saaremaal Pöide vallas Sundimetsa külas tuleõnnetus, kuid suure pere kodu sai päästetud tänu õigeaegselt koju saabunud lastele, kes kohe abi kutsusid.

Häirekeskus sai tulekahjust teate pühapäeval kell 16.35. Kahekordne elumaja oli teataja sõnul suitsu täis, kirjutab Saarte Hääl.

Päästjad sisenesid suitsu täis majja ja avastasid, et põlema olid süttinud elektripliit ja seinal olev elektrikilp. Tuli oli jõudnud süüdata ka diivani ja klaveri. Tulekollete leidmiseks tuli päästjatel lahti võtta veidi vahelage ning tulekahju kustutati kell 18.08.

Maja sai küll suitsukahjustusi, kuid suurema õnnetuse hoidsid ära lapsed, kes avastasid koju jõudes üürgavad suitsuandurid ja suitsupilve ning kiiresti abi kutsusid.

«Nad panid uksed kinni, et mitte õhku juurde lasta, ja helistasid päästekeskusse. Startisid Kuressaare ja Orissaare komando ning Tornimäe abikomando. Esimesena kohale jõudnud Orissaare komando andis teada, et olukord on kontrolli all ja abiväge pole vaja,» rääkis Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe.

Tema sõnul sai tuli praegu teadmata põhjusel alguse köögist ja lisaks köögile sai kahjustada elutuba.

Peres on kokku 11 last, kellest elab Sundimetsa kodus Pöide valla sotsiaaltöö peaspetsialisti Aili Ansperi sõnul üheksa. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles