Galerii: kaitseväe uus üksus suundub Liibanoni rahuvalveoperatsioonile

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimsis sõjamuuseumis toimunud rivistusel saadeti täna hommikul Liibanoni ÜRO rahuvalveoperatsioonile UNIFIL järgmine Eesti kaitseväelaste kontingent Estcon-6, mille teenistus kestab kuni novembrini.

Iiri-Soome pataljoni koosseisus teenistust alustava järjekorras kuuenda kaitseväelaste kontingendi Estcon-6 ülem on kapten Andrei Šlabovits, teatas kaitseväe peastaap.

Ligi 40 kaitseväelasest koosneva kontingendi tuumiku moodustab Scoutspataljoni B-kompanii 1. rühmal  põhinev jalaväerühm Estpla-23, mille ülemaks on nooremleitnant Oliwer Nõlvak. Lisaks kuuluvad kontingenti staabiohvitserid ja -allohvitserid.

Jalaväerühma peamiseks ülesandeks Lõuna-Liibanonis UNIFIL-i läänesektoris on läbi viia patrulle oma vastutusalas ning mehitada vaatlusposte Liibanoni ja Iisraeli eraldava kokkuleppelise piiri ehk nn sinise joone lähistel. Lisaks tehakse koostööd Liibanoni relvajõududega, suheldakse kohalike võimuesindajate ja elanikega tagamaks kokkulepetest kinni pidamine ja rahu säilimine Lõuna-Liibanonis.

«Võrreldes mitme teise missioonipiirkonnaga võib Liibanon tunduda rahulik, kuid see rahu on petlik ja võib iga hetk kaduda,» ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm rivistusel. «Ärge unustage eemal olles kontakti hoidmast ka oma perede ja lähedastega, nende kindel toetus aitab teil keskenduda täielikult tööle rahuvalvajatena,» lisas kolonel Palm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles