Muhu algatas miljööväärtuslike külade teemaplaneeringu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu saar.
Muhu saar. Foto: Marina Puškar

Muhu vallavolikogu on algatanud Muhu valla miljööväärtuslike külade teemaplaneeringu

Teemaplaneeringu eesmärk on täpsustada üldplaneeringuga määratletud miljööväärtuslike hoonestusalade piire, selgitada välja ja kirjeldada iga küla miljööväärtuste iseloom ja sõnastada igale alale eraldi n-ö külaspetsiifilised ehitus- ja kasutustingimused, kirjutas Meie Maa.

Lähtuvalt konkreetse ala väärtuste hulgast määratakse kaitse- ja kasutustingimused ning reeglid ehitustegevuse korraldamiseks ja vajadusel tehakse ettepanekud miljööväärtuse seisukohalt eriti oluliste üksikobjektide kaitse alla võtmiseks.

Teemaplaneering koostatakse Muhu vallavalitsuse ja AS Pöyry Entec vahelises koostöös, miljööväärtuslike külade teemaplaneeringu esimene etapp hõlmab seitset küla: Igaküla, Külasema, Lõetsa, Paenase, Rässa, Suuremõisa ja Võiküla.

Saamaks teada nende elanike arvamust ja meelsust, keda koostatav töö otseselt puudutab, ning seeläbi töö koostamisel paremini arvestada elanike ettepanekute ja arvamustega, on Muhu valla elanikele ning suvitajatele koostatud väike küsimustik, kus palutakse vastata mõnele küla puudutavale küsimusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles