Vabatahtlikke oodatakse 1. mail lastekodudesse talgutele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristustalgud.
Koristustalgud. Foto: Kristjan Teedema

Kodanikualgatuse raames toimuvad 1. mail Eesti lastekodudes talgud, mille eesmärgiks on teha koos lastega kevadisi heakorratöid ja pakkuda neile vaheldust ning rõõmu koos tegutsemisest.

Algatuse eestvedaja Veiko-Peeter Kargu sõnul oodatakse kõiki huvilisi kaasa lööma ning praeguseks on nendega liitunud juba üle 700 inimese.

Kargu sõnul loodi kodanikualgatus, et igakülgselt aidata asenduskodudes elavaid lapsi -
pakkuda neile sõbrakogemusi ning tuge, korraldada koos üritusi ning seeläbi suurendada laste usaldust ning huvi maailma vastu, samuti anda neile tööoskusi ning teadmisi elust väljaspool
asenduskodu, et toetada nende ettevalmistust iseseisvaks eluks.

Sama kodanikualgatus on oma südameasjaks võtnud, et ükski laps ei peaks haiglasse sattudes vanemate puudumise tõttu pikkadeks päevadeks sotsiaalsesse ja emotsionaalsesse isoleeritusse jääma.

Nii edastati 28. märtsil sotsiaalministeeriumile pöördumine, kus esitati ettepanekud praeguse seadusandluse muutmiseks või uute õigusaktide vastu võtmiseks, mis tagaks haiglas viibivatele vanemateta lastele sellised elementaarsed õigused nagu hooliva tähelepanu, piisava inimkontakti ja võimalused mänguks ja arenguks.

Soovist talgutel osaleda või muul moel lapsi aidata võib teada anda kodanikualgatuse kodulehel Facebookis. Samuti võib ühendust võtta piirkondlike kontaktisikutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles