Lang: uutele seadustele peab lähenema ka teaduslikust aspektist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Peeter Langovits.

Minister Rein Lang toonitas täna 30. õigusteadlaste päevade avakõnes, et Eesti õiguses on praegu päevakorral rida väga tähtsaid teemasid, mis on pikka aega lahendust oodanud.

«Töölepinguseadus on jõudnud riigikokku, kooskõlastusringile on saadetud uus avaliku teenistuse seadus,» sõnas Lang.

«Justiitsministeerium valmistab ette kriminaalmenetluse reformi, arutelu käib selle üle, kas ja mis tingimustel võib riik mõningaid funktsioone näiteks erasektorile üle anda.»

Minister rõhutas seejuures, et kõigile neile küsimustele ja probleemidele peab lähenema mitte ainult poliitilisest pragmatismist lähtudes, vaid ka teaduslikust aspektist.

«Loodan, et need kaks päeva on õigusteadlastele väga viljakad ning annavad vahetut kasu ka õigusloomes,» lisas Lang.

16.–17. oktoobril toimuva õigusteadlaste traditsioonilise kohtumise raames peetakse kokku üle neljakümne loengu. Juubeliprogrammi koostamisel ja ettekannete valikul on tähelepanu pööratud eelkõige aktuaalsetele teemadele, mis on pälvinud ka avalikkuse tähelepanu.

Näiteks töölepingu- ja perekonnaseadus, juristieksami kontseptsioon, avalike ülesannete delegeerimine erasektorile, samuti jälitustegevusega seonduv ning meedia roll kohtumõistmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles