Leedu president tuleb järgmisel nädalal Eestisse riigivisiidile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė. Foto: SCANPIX

Järgmise nädala esmaspäeval saabub Eestisse kahepäevasele riigivisiidile Leedu president Dalia Grybauskaitė.

5. ja 6. juunil toimuva riigivisiidi kavas on kohtumised presidendi Kersti Kaljulaidi, riigikogu esimehe Eiki Nestori ja peaminister Jüri Ratasega. Samuti avavad Eesti ja Leedu presidendid visiidi käigus internetiteemalise konverentsi EuroDIG 2017.

Leedu riigipea arutab kõnelustel Eesti liidritega kahepoolseid suhteid ja regionaalset koostööd. Euroopa Liidu teemadest on kõne all eelseisev Eesti ELi Nõukogu eesistumine, Euroopa Liidu tuleviku temaatika, idapartnerlus, Brexit ning rändeküsimused, samuti käsitletakse NATO ja julgeolekupoliitilisi teemasid ning energia- ja transpordiküsimusi.

President Kersti Kaljulaid ja härra Georgi-Rene Maksimovski annavad Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė auks ka piduliku õhtusöögi.

Samuti asetab Leedu riigipea pärja Vabadussõja võidusamba jalamile, tutvub Tallinna vanalinnaga ja külastab Lennusadamat.

Leedu presidenti saadavad riigivisiidil välisminister Linas Linkevičius, energiaminister Žygimantas Vaičiūnas ning asekaitseminister Edvinas Kerza. Välisminister Linas Linkevičius kohtub Leedu riigivisiidi raames ka Eesti välisministri Sven Mikseriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles