Haridusministeerium esitas oma ettepanekud seoses töökohtade pealinnast väljaviimisega

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusinimeste jaoks oluline hoone Tallinnas, Lõõtsa 4, kus tegutseb SA Innove, mis tegeleb riigieksamite, kutsehariduse, Euroopa Liidu struktuuritoetustega. Sihtasutuses töötab 436 inimest, kellest paljude töökohad on üle Eesti laiali.
Haridusinimeste jaoks oluline hoone Tallinnas, Lõõtsa 4, kus tegutseb SA Innove, mis tegeleb riigieksamite, kutsehariduse, Euroopa Liidu struktuuritoetustega. Sihtasutuses töötab 436 inimest, kellest paljude töökohad on üle Eesti laiali. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusministeerium esitas täna oma ettepanekud seoses valitsuse seatud ülesandega viia hinnanguliselt sada ministeeriumi haldusalas olevat töökohta Tallinnast välja.

Ettepanekute kohaselt liiguvad Tallinnast Tartusse haridusministeeriumi haldusalas olevad Eesti Noorsootöö Keskus ning SA Archimedese noorteagentuuri ja SA Eesti Teadusagentuuri Tallinna kontor. Lisaks kaalub ministeerium spordikoolituse ja -teabe SA töö jätkamist Tehvandi Sprodikeskuse SA kavandatavas Kääriku spordikeskuses, ütles haridusministeeriumi kommunikatsioonijuht Argo Kerb Postimehele.

Samuti on sihtasutusest Innove kavas pealinnast välja viia kaugtööd võimaldavad ametikohad ning moodustada Raplasse ja Paidesse uued riigigümnaasiumid. Tallinna ülikool loob ka täiendavaid töökohti Rakvere kolledžisse.

Kerbi sõnul on ministeerium valmis alustama läbirääkimisi ka valitsemisala sihtasutuste raamatupidamise, personali- ja palgaarvestuse teenuse tellimiseks Riigi Tugiteenuste Keskuselt.

Eelpool mainitud muudatused puudutavad hinnanguliselt sadat ametikohta ja saavad teoks tuleva aasta suvel või sügisel.

Paarkümmend ametnikku pealinna

Mis puutub aga kuulujuttu, et haridusministeerium kolib Tartust tagasi Tallinna, siis selle lükkas ministeeriumi esindaja taas ümber. Samas kinnitas ta, et Tartust Tallinnasse võidakse ümber kolida paarkümmend inimest ning siinkohal arutatakse ka paindlikult distantsilt töötamise võimalusi.

Tallinna ja Tartu vahel ametnike ümberkolimise arutelud on aga pooleli, mistõttu ei saa veel midagi kindlat öelda. «Arutelud kestavad veel juunis ja osa teemasid tõstatuvad alles aasta lõpus ning etapis, kus räägitakse inimestega otse,» märkis ministeeriumi esindaja.

Kerbi sõnul ei ole ka välistatud, et osa inimesi liigub hoopis Tallinnast Tartusse. «Ministeeriumisse lisandub maavalitsustelt järelevalve funktsiooni üle võtmisega inimesi nii Tallinnasse, Tartusse kui ka teistesse regioonidesse,» täpsustas ta ja lisas, et organisatsiooni tööprotsesside üle vaatamine on loomulik tegevus ning seejuures on töötajad aruteludesse igati kaasatud.

Kindel on aga see, et Tartus kolib hulk töötajaid Raekoja platsilt ümber peamajja Munga tänaval. «Selleks käib praegu Munga tänava majas ka lisakorruse välja ehitamine,» märkis Kerb.

Haridusministeeriumil on Tartus kahes majas Munga tänaval ja Raekoja platsil kokku üle 160 töötaja ning ümberkorraldus puudutab hinnanguliselt 60 töötajat.

Haridus- ja teadusministeeriumi peamine ametlik hoone Tartus, Munga 18. Seal ja Raekoja platsi majas töötab kokku 162 haridusministeeriumi töötajat.
Haridus- ja teadusministeeriumi peamine ametlik hoone Tartus, Munga 18. Seal ja Raekoja platsi majas töötab kokku 162 haridusministeeriumi töötajat. Foto: Sille Annuk

Tallinnas on haridusministeeriumil praegu üks maja Tõnismäel, kus töötab põhikohaga 44 inimest.

Lisaks on nii Tallinnas kui ka Tartus ning üle Eesti 15 haridus- ja teadusala asutust, kus töötab kokku umbes 1300 inimest. Neist ligikaudu pool töötavad Tartus, sealhulgas on näiteks kirjandusmuuseumi, rahvusarhiivi, teaduskeskuse AHHAA mitusada töötajat.

Üldse on haridus- ja teadusministeeriumil ilma koolimaju arvestamata Tallinnas, Tartus ja mujal Eestis kokku üle 350 hoone. 

Postimees kirjutas mai alguses, et viimase kuu-paari jooksul on haridusministeeriumis tekkinud soov kolida ministeeriumi Tallinna osa suve lõpuks Suur-Ameerika tänaval valmiva superministeeriumi ühe torni ühele korrusele. 

Haridusministeeriumi juhtkonna kirjutatud ümberkorralduste plaane ministeeriumi töötajaile üldiselt tutvustavas kirjas märgiti, et uutes, Suur-Ameerika tänava ruumides tulevad kohad eeskätt kõige rohkem teiste ministeeriumidega koostööd tegevatele Tartu ja Tallinna ametnikele. Lisaks lubati kirjas, et moderniseerida tahetakse nii Tartus Munga tänava maja kui ka Tallinnas Tõnismägi 11 hoone töökeskkonnad.

Vastne haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak kinnitas ka siis Postimehele, et haridusministeerium ei koli Tartust tagasi Tallinna. «Igal juhul võin kindlasti öelda, et töötajate ja töökohtade arv kogu haldusalas nii Tallinnas kui ka Tartus ei lähe sinnapoole, et töökohti tuleb Tallinnasse rohkem,» lubas Varrak. «Kindlasti jääb ministeerium Tartusse,» lausus kantsler korduvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles