Hansson hoiatas valitsust eelarve miinusesse laskmise eest (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson.
Eesti Panga president Ardo Hansson. Foto: Peeter Langovits

Eesti panga president Ardo Hansson seletas «Aktuaalse kaamera» stuudios esimese kvartali 4,4-protsendilist majanduskasvu väliskeskkonna paranemisega ja hoiatas samas valitsust eelarve miinusesse laskmise eest.

Keskpanga president peab järjest reaalsemaks ülekuumenemise ohtu ning see on tema sõnul sõnum valitusele, et eelarve puudujääki tuleks edasi lükata, mitte tagant stimuleerida.

«Väga paljud ilmselt vaatavad nendele numbritele otsa ja ütlevad, et nüüd on päris selge, et on pigem selline mõõdukas ülekuumenemise oht. Ja siin on kindlasti sõnum valitsusele, et nende plaanid tekitada eelarve puudujääki, et seda võiks küll meie meelest edasi lükata ja mitte hakata tagant stimuleerima,» leidis ta.

Hansson ütles, et eelarve defitsiiti laskmiseks on ka argumendid otsas. 

«Kui me vaatame tööturu näitajaid, kus tööpuudus on madal, kus majandus kasvab lõpuks väga kiiresti. Need argumendid on meie meelest kõik nüüd kadunud,» sõnas Hansson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles