Tänasest saab Tallinnast Peterburi ka laevaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Täna kell 12 sildus reisisadama kai ääres Malta lipu all sõitev laev «Princess Anastasia». Sellega täitus nii mõnelegi ammune unistus laevaühendusest Tallinna ja Peterburi vahel.

Tundus, et Peterburi rahvale oli uue laevaliini avamine väga meele järgi. Pärast nõukogude aja lõppu pole paljud venemaalased oma jalga eestimaa pinnale tõsta saanudki, vahendas Reporter.ee.

Laeval saab asju ka eesti keeles ajada. Paljud meeskonnaliikmed on siit pärit ja seega keeleprobleeme tekkida ei tohiks.

Teadupärast pole Venemaaga aga asja ajamine sugugi lihtne. Ka selle laevaliini avamine võttis päris kaua aega. Laevafirma Sankt Peterline juht Igor Glukhov on aga väga optimistlik ja usub, et Tallinna lülitamine reisisihtkohtade nimekirja tasub end igati ära.

«Üritame pikendada laeva seismist Tallinnas tunni või kahe võrra laeva kiiruse või sõidugraafiku arvelt, sest huvi Tallinna vastu on väga suur,» ütles Glukhov.

Esialgu hakkab uus laevaliin Tallinnasse põikama kord nädalas. Tallinna sadam loodab aga sellest koostööst palju enamat.

«Ma ikka rõhutaksin seda, et see on loodetavasti suure asja väike algus, sest praegusel hetkel see laev külastab Tallinna sadamat ainult üks kord nädalas. See liin annab täna võimaluse pühapäeva õhtul kell 18 istuda siia laeva, veeta öö selles laevas, nautida selle laeva hüvesid ja olla hommikuks Peterburis,» ütles Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand.

«Kahjuks täna ei ole võimalik selle laevaga otse tagasi tulla. Tuleb kas tulla läbi Stockholmi või sõita Peterburist Helsingisse,» ütles Kaljurand.

«Princess Anastasia» saabub Tallinnasse igal pühapäeval kell 12 ja väljub kell 18. ühel suunal Tallinn – St. Peterburg algab 25 eurost (4 inimese kajutis). Eestlased saavad viisavabalt viibida St. Peterburgis 72 tundi, kui külastavad linna laevaga ja ööbivad teatud hotellides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles