Kohus saatis tolliametnikele pistist pakkunud smugeldaja vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Viru maakohus mõistis lõppeval nädalal reaalse vangistuse mehele, kes süüdistuse järgi üritas Venemaalt Eestisse tuua suurt kogust salasigarette ning pakkus tema kuriteo avastanud tolliametnikele pistist.

Kohus mõistis 35-aastase Roman Mjazini süüdi deklareeritava kauba smugeldamise katses üle Euroopa Ühenduse tolliterritooriumi piiri ning altkeämaksu korduvas lubamises ning karistas teda kaheaastase vangistusega. Kuna Mjazinil oli ka varasema kuriteo eest määratud karistus osaliselt kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta kaks aastat, viis kuud ja 28 päeva.

Mjazin jäi seaduserikkumisega ametnikele vahele 2006. aasta aprillis, kui üritasid tuua Venemaalt Eestisse 240 000 sigaretti «Prima Nevo». Kui tollitöötajad sigaretid kontrolli käigus avastasid, pakkus Roman kahele ametnikule 10 000 ja 30 000 krooni altkäemaksu, tuvastas uurimine. Mõlemad ametnikud keeldusid ebaseaduslikust hüvest ning smugeldajate suhtes käivitati kriminaalmenetlus.

Algselt süüdistas prokuratur Mjazinit ka suures koguses illegaalsete sigarettide ebaseaduslikus käitlemises, kuid sellest süüdistusest prokurör tõendite nappuse tõttu kohtus loobus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles