Orjatar Numí odraleib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orjatar Numi odraleib
Orjatar Numi odraleib Foto: Jaan Heinmaa

140 g odratangu, purustatud variant on parem

1,6 l vett

1 tl meresoola, 1 tl mett

oliiviõli

meelepäraseid seemneid pealepuistamiseks

Aseta kõik ained peale mee potti ning keeda, kuni odratangud on pehmed (u 1 tund). Sega vahetevahel, et puder põhja ei hakkaks. Püreesta pool pudrust saumikseriga, sega taas ülejäänuga ning keeda veel paar minutit. Sega juurde mesi ning kalla puder õlitatud küpsetusplaadile kuni 3 cm paksuse pätsina. Lase kraamil jahtuda ja hanguda. Lõika seejärel viiludeks, nirista üle oliiviõliga ning grilli ahjus või prae pannil oliiviõli sees mõlemalt poolt krõbedaks. Serveeri hummuse, supi või salatite juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles