Pärnu maanteel 180 km/h kihutanud lätlane sai kriminaalkaristuse

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu augustis uhkeldas üks noor sotsiaalmeedias sellega, et sõitis Weekend Festivalile 220 km/h.
Mullu augustis uhkeldas üks noor sotsiaalmeedias sellega, et sõitis Weekend Festivalile 220 km/h. Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Politsei pidas 21. mai õhtul kinni 28-aastase lätlase, kelle juhitud ülerahvastatud sõiduauto kiiruseks mõõdeti Pärnumaal Are vallas 90km/h alas enam kui 180 km/h. Pärnu maakohus karistas meest võltsitud juhilubade eest tingimisi vanglakaristusega.

Liiklusreeglite rikkumise eest väärteo korras määratud arestile lisandus eile kriminaalkaristus võltsitud juhilubade esitamise eest.

Lääne ringkonna prokurör Marika Salmistu sõnul on võltsdokumendi esitamine tõsine rikkumine. «Juhilubade õigsust on politseil väga lihtne kontrollida ning dokumendi võltsimise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest ootab kriminaalkaristus,» rõhutas ta.

Pärnu maakohus karistas võltsitud lubade esitajat tingimisi neljakuulise vangistusega ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Lisakaristusena keelati mehele aastaks Eestisse sissesõit, tal tuleb tasuda ka menetluskulud.

Praegu kannab lätlane kiiruse ületamise eest määratud 25 päeva pikkust aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles