Hannes Rumm peab Vikerraadio saatejuhi kohalt lahkuma (5)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerraadio saate «Samost ja Rumm» juhid Hannes Rumm ja Anvar Samost.
Vikerraadio saate «Samost ja Rumm» juhid Hannes Rumm ja Anvar Samost. Foto: ERR

Välisministeeriumi strateegilise kommunikatsiooni nõuniku ametikohale asunud Hannes Rumm peab Vikerraadio saate «Samost ja Rumm» saatejuhi kohalt lahkuma, kuna rahvusringhäälingu hinnangul rikuks tema jätkamine muljet ajakirjanduslikust sõltumatusest.

Rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõuniku Tarmu Tammerki sõnul ei ole sobilik ministeeriumi kommunikatsiooniametniku osalemine avalik-õigusliku kanali poliitilises jutusaates püsiva osalisena.

«See rikub muljet ajakirjanduslikust sõltumatusest, mida ERRi saadetelt on alust eeldada. Soovitan peatoimetajal hakata otsima uut saatejuhti,» ütles Tammerk Postimehele.

Vikerraadio peatoimetaja kohalt 1. juunil rahvusringhäälingu juhatuse liikme kohale asunud Riina Rõõmus ütles Postimehele, et ta nõustub Tarmu Tammerki seisukohaga.

«See ei tähenda, et Hannes Rumm peaks kohe lahkuma. Eeloleval pühapäeval juhib raadiosaadet kindlasti veel tema. Kuid pärast uue saatejuhi leidmist tuleb vahetus ära teha,» ütles Rõõmus.

Ta lisas, et uue saatejuhi leidmisel on kindlasti sõna kaasa öelda ka teisel saatejuhil, ERRi veebiuudiste peatoimetajal Anvar Samostil.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse endine juht Hannes Rumm asus neljapäevast tööle välisministeeriumi strateegilise kommunikatsiooni nõunikuna.

«See ametinimetus tähendab, et aitan alates juunikuust edastada Eesti välispoliitilisi sõnumeid. Ikka eesmärgiga, et Eesti on nähtav, et meid mõistetakse ja toetatakse,» märkis Rumm sotsiaalmeedias, lisades, et kokkuleppel välisministeeriumiga jätkub Vikerraadios saade «Samost ja Rumm».

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse endise juhi Hannes Rummu tööleping lõppes mullu 31. augustil. Rumm töötas Komisjoni Tallinna esinduses juhina 1. septembrist 2011 kuni 31. augustini 2016.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles