Ministritest on kõige rohkem varakohustusi Urve Palol

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus valitsus Kadriorus.
Uus valitsus Kadriorus. Foto: Liis Treimann

Mullu novembris ametisse astunud valitsuse ministritest on suurima laenukoormusega ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, kel on ligi 249 000 euro eest kohustusi.

Majanduslike huvide deklaratsioonist selgub, et lisaks Swedbankist võetud 222 992-eurosele eluasemelaenule on Palol ka auto 25 880-eurone kasutusrendi leping Unicredit Leasinguga. Väga palju ei jää Palost maha haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kelle kohustustest suurima summa ehk 172 950 eurot moodustab SEBst võetud eluasemelaen. Autoliisingu on ta võtnud Unicredit Leasingust kogusummas 58 690 eurot.

Kultuuriminister Indrek Saarel on 188 575-eurone kodulaen ning siseminister Andres Anveltil 42 629-eurone eluasemelaen Swedbankist. Anveltil on lisaks Swedbankiga eluasemelaenu tagamiseks hüpoteegiga koormamise leping kogusummas 116 319, õppelaenukäendus 2688 ning Nordea Finance'ist võetud autoliising 14 928 eurot.

Rahandusminister Sven Sesteril on deklaratsiooni kohaselt Swedbankist võetud 59 272-eurone eluasemelaen. Maaeluminister Tarmo Tamm on võtnud samast väikelaenu 8920 eurot ning sõlminud Swedbank Liisinguga 17 100-eurose liisingulepingu.

Keskkonnaminister Marko Pomerantsi autoliising Nordea Finance'ist moodustab deklaratsiooni järgi 12 000 ning majandus- ja taristuministril Kadri Simsonil SEB Liisingust 4200 eurot.

Peaminister Jüri Ratas, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ning justiitsminister Urmas Reinsalu ei ole varalisi kohustusi deklareerinud.

Kolm ministrit – kaitseminister Margus Tsahkna, riigihalduse minister Mihhail Korb ning välisminister Sven Mikser – on jätnud deklaratsiooni aga õigeks ajaks esitamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles