Eesti eurosaadikuist on kodumaise büroo rendikulud suurimad Lauristinil (8)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Marko Saarm / Sakala

Rahvusvaheline uuring toob välja, et Euroopa Parlamendi saadikute koduriigis asuva büroo kulude üle pole parlamendil mingisugust kontrolli ja eurosaadikud peavad enam kui 4000-eurose toetusega sageli üleval koduerakonna kontorit või maksavad renti suisa iseendale. 

Eesti europarlamendi saadikutest on büroo ainult pooltel, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat». 

Näiteks Isamaa ja Res Publica Liidu saadiku Tunne Kelami büroo asub endise kunstiakadeemia hoone kõrval, aadressil Kivisilla 4. See on kahetoaline ja maksab koos kommunaalidega ligi 600 eurot kuus, Keskerakondlase Yana Toomi büroo on Roosikrantsi tänaval ja selle rendikulu koos kommunaalidega on ligi 650 eurot. Sotsiaaldemokraat Marju Lauristin peab aga otse Toompea nõlva all bürood koos oma koduerakonnaga, mille üürist maksab tema ligi 1300 ja ülejäänu erakond.

Hüvitise eest teevad kulutusi ka saadikud, kellel Eestis eraldi bürood ei ole - Kaja Kallas, Urmas Paet ja Indrek Tarand - nemad kasutavad büroo asemel töö tegemiseks kodukontorit, kohtuvad inimestega avalikus kohas või rendivad kohtumisteks pindu ajutiselt.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles