Hannes Rumm otsustas päevapealt Vikerraadiost lahkuda (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerraadio saate «Samost ja Rumm» juhid Hannes Rumm ja Anvar Samost.
Vikerraadio saate «Samost ja Rumm» juhid Hannes Rumm ja Anvar Samost. Foto: ERR

Vikerraadio saate «Samost ja Rumm» saatejuht Hannes Rumm otsustas saate tegemisest järgmisest nädalast loobuda, kuigi rahvusringhääling pakkus talle võimalust jätkata sellel kohal kuni sügiseni.

Rumm kirjutas sotsiaalmeedias, et talle tuli üllatusena ERRi seisukoht, mille järgi ta ei sobi pärast välisministeeriumisse tööleasumist enam Vikerraadio saatejuhi kohale.

«Otsus, mille ERR edastas mulle millegipärast ajakirjanduse vahendusel, üllatas mind ennastki, sest kirjutasin alles teisipäeval eelmises postituses siin seinal, et kuigi lähen tööle välisministeeriumi, jätkan siiski saate «Samost ja Rumm» tegemist,» kirjutas Rumm.

Ta selgitas, et tegi eelmise aasta septembrist saadet «Samost ja Rumm» ilma igasuguse kirjaliku kokkuleppeta Vikerraadioga.

«Kui otsustasin 1. juunist asuda tööle välisministeeriumi, siis teavitasin sellest Vikerraadio peatoimetajat Riina Rõõmust ning soovisin koostöö jätkamiseks sõlmida kirjaliku töölepingu. Töölepingu Riina Rõõmusega me 26. mail ka sõlmisime ning see jõustus 1. juunil, samal päeval minu tööleasumisega välisministeeriumis. Tol hetkel pidas Vikerraadio peatoimetaja välisministeeriumi töötaja jätkamist «Samostis ja Rummus» sobilikuks, tema ainus mure oli asjaolu, et meie saate honorarid on Vikerraadio jaoks ebatavaliselt suured,» märkis Rumm.

Tema sõnul piisas ERRi juhtide meelemuutuseks vaid ühest Postimehe kiuslikust küsimusest. «Vähe sellest, millegipärast tekitasid ERRi juhid meedias mulje, nagu oleks minu töö välisministeeriumis tulnud neile ebameeldiva üllatusena. Eelnevast teate, et nii see küll ei olnud,» kirjutas Rumm.

Ta lisas, et Riina Rõõmus saatis talle reedel kirja: «Postimehele ütlesin, et Anvari kaassaatejuht vahetub, aga mitte kohe, võib-olla sügisest.»

«Erinevalt ERRi juhtidest on minu jaoks selge, et kui ma pole Vikerraadio jaoks enam eetrikõlblik, siis lõpetan selle saate ise omal soovil päevapealt. Tänan kõiki oma kuulajaid ning vabandan teie ees selle pärast, et saatest lahkumine tuli nii ootamatult,» teatas Rumm.

Ta lisas, et on «Samosti ja Rummu» juhtimise üle mitmel põhjusel uhke.

«Esiteks alustasime me saadet tühjalt kohalt ning sellest sai kiiresti Vikerraadio üks menusaade. Peatoimetaja Rõõmuse sõnul on saade «tohutult populaarne» ning tõstis alates 2016. aasta sügisest kogu Vikerraadio kuulatavust. Teiseks on mul heameel, et pärast 15-aastast pausi suutsin naasta professionaalselt tipptasemel väga raskesse ajakirjandusžanrisse,» kirjutas Rumm.

Ta nentis, et järgmisest nädalast on Vikerraadio eetris juba saade «Samost ja ... keegi teine».

«Soovitan teil seda saadet kindlasti edasi kuulata. Anvar on eesti üks tippajakirjanik, kes juba üle 20 aasta on teinud parimaid raadio poliitikasaateid sõltumata sellest, millises kanalis ja millise kaaslasega ta parasjagu eetris on. Soovin Anvarile edu, aga loodan ka ise oma kuulajatega kunagi taas kohtuda,» lisas Rumm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles