Kolm sõpra surnuks sõitnud Jaan tunnistas end kohtus süüdi, kuid esitatud süüdistusega ei nõustu (4)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Piim kohtus
Jaan Piim kohtus Foto: Sergei Stepanov

Täna algas Jõhvis kohtuprotsess Jaan Piima üle, keda süüdistatakse kolme hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustamises. 

Avaistungil kuulati üle kannatanud ja ühtlasi esitas prokurör kirjalikud tõendid. Homme jätkub istung kirjalike tõendite uurimisega ja algust tehakse ka tunnistajate ülekuulamisega.

Viru maakohtu pressiesindaja Janar Filippov ütles Postimehele, et üliraske avarii põhjustamises süüdistatud Jaan Piim tunnistas end täna kohtu ees küll süüdi, ent rõhutas samas, et pani teo toime ettevaatamatusest.

Seega soovib noormehe kaitsja, et tegu kvalifitseeritaks ümber karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeks süüdimõistmisel ette kergemat karistust.

Nimelt on Viru ringkonnaprokuratuur Piimale esitanud süüdistuse mootorsõiduki juhi liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud kahe või enama inimese surm. Karistusseadustiku järgi võib teda oodata kolme- kuni kaheteistaastane vangistus.

Kaitsja sooviks aga et kohus lähtuks teisest karistusseadustiku paragrahvist, mis näeb ette liiklusnõuete rikkumist ettevaatamusest. Kui kohus nõustuks kaitsjate sooviga, ootaks Piima süüdi mõistmisel oluliselt lühem karistus - kuni viis aastat trellide taga.

Küünlad, lilled ja pilt hukkunutest traagilise liiklusõnnetuse paigas. Pildil hukkunud Renart ja Tatjana. / Juss Saska
Küünlad, lilled ja pilt hukkunutest traagilise liiklusõnnetuse paigas. Pildil hukkunud Renart ja Tatjana. / Juss Saska Foto: JUSS SASKA

Süüdistuse järgi sooritas noormees mullu 30. juulil kella 20.59 ajal sõiduautoga BMW Ida-Virumaal Aseri vallas Koogu külas Narva-Tallinn maantee 125. kilomeetril asuval ristmikul parempöörde peateele. Parempööret sooritades kaotas juht liiga suure kiiruse tõttu mootorsõiduki üle kontrolli ja põrkas kokku vastutuleva reisibussiga.

Sündmuskohal hukkusid BMWs kaasreisijatena tagaistmel viibinud 21-aastane noormees ja 20-aastane neiu ning järgmisel päeval suri haiglas liiklusavarii tagajärjelt saadud vigastustesse juhi kõrvalistmel viibinud 21-aastane neiu.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Ida prefektuur Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Jaan Piim on varasemalt korduvalt nii kriminaal- kui väärteokorras karistatud, viimati karistati isikut väärteokorras 2016. aasta juulis mootorsõidukijuhi liiklusnõuete rikkumise eest, millega tekitati liiklusohtlik olukord.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles