Ergma: parlamenditöö nõuab pühendumist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma istungitesaalis
Riigikogu esimees Ene Ergma istungitesaalis Foto: Mihkel Maripuu

Täna taas riigikogu esimeheks valitud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liige Ene Ergma ütles pärast ametissevalimist riigikogu kõnetoolist, et algab pingeline parlamenditöö, mis nõuab pühendumist.

«Koalitsioonil on selles riigikogus kindlasti lihtsam tegutseda kui eelmises. Koalitsioonilepe on koostatud vastutustundega ning sellesse kirjutatud lubadused on viidud riigi võimalustega kooskõlla,» ütles Ergma IRLi pressiesindaja teatel.

Ta rõhutas, et riigikogu fraktsioonides, komisjonides ja istungitesaalis tuleb teha palju tööd, et koalitsioonileppes sõnastatu saaks enne teostumist detailideni läbi arutatud ja üheselt mõistetavaks.

«Esmakordselt pärast iseseisvuse taastamist sõlmisid koalitsiooni-leppe kaks parempoolset erakonda. Kurb kogemus eelmise valitsuse tegutsemisajast näitab, et kui koalitsioon ei põhine sarnasel maailmavaatel ega jaga ühiseid väärtuseid, siis võib ta raskuste tekkides laguneda.»

Ergma hinnangul on Riigikogu selles koosseisus ka ühtseid väärtuseid jagav opositsioon. Ta loodab, et opositsiooni rolliks ei jää ainult kritiseerimine, vaid ka uute ideede ja valikute pakkumine.

«Ärgem unustagem valijaid, sest kuigi nad on meid usaldanud, ei ole kogu tarkus koos meiega siia saali kogunenud. Tuleb kuulata kõiki, kes saavad ja tahavad oma teadmiste ja kogemustega Eestile abiks olla. Olgem nendele mõtetele avatud.»

Ergma tänas Eesti kodanikke, kelle otsus ja valik on riigikogu liikmed kokku toonud, vahendas riigikogu pressiesindaja.

«Nüüd on meie kord tõestada, et väärime nende inimeste usaldust,» ütles Ergma.

Esimehe sõnul algab nüüd igapäevane parlamenditöö, mis nõuab pühendumist. «Olen veendunud, et meie töö tuleb järgmisel neljal aastal pingeline, sest meie võimalused on piiratud. Kuid meie ühine soov on teha Eestist riik, kus inimestel on hea elada,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles