Fentanüülikoti puruks rebinud Stanislav astus kohtu ette

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögikaalul kilekotis on üle kilo fentanüüli ehk «valget hiinlast».
Köögikaalul kilekotis on üle kilo fentanüüli ehk «valget hiinlast». Foto: Politsei

Harju maakohtus toimus täna avaistung 36-aastase Stanislavi üle, keda riigiprokuratuur süüdistab suures koguses fentanüüli ebaseaduslikus käitlemises.

Stanislav peeti kahtlustatavana kinni mullu 19. oktoobril. Vaatamata asjaolule, et vahetult enne kinnipidamist rebis Stanislav kaasas olnud rusikasuuruse koti fentanüüliga puruks ja puistas selles olnud aine õhku, tuvastasid Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi eksperdid, et tegemist oli suure koguse narkootilise ainega.

Keskkriminaalpolitsei politseimajor Ago Leisi sõnul on politsei jaoks tähtis võtta vastutusele inimesed, kes ohtliku narkootikumiga, nagu seda on fentanüül, levitamise ja turustamisega tegelevad. «Meie jaoks on tähtis, et kurjategijad, kelle tõttu narkoturule jõuavad suured kogused uimasteid, saavad karistada ja jäävad ilma ebaseaduslikul teel saadud varast,» ütles ta.

Riigiprokurör Vahur Verte lisas, et kõnealuse menetluse käigus oli prioriteediks seatud kriminaaltulu tuvastamine ja arestimine. «Kohtule on esitatud taotlus Tallinnas asuva korteri ja üle 2200 euro konfiskeerimiseks. Lisaks taotleb prokuratuur süüdistatavalt välja mõista laiendatud konfiskeerimise asendamise korras ligi 344 000 eurot,» sõnas prokurör.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi keskkriminaalpolitsei. Kriminaalasi on saadetud kohtusse üldmenetluse korras.

Eelmisel aastal konfiskeeriti kriminaaltulu kokku 157 kriminaalasjas 1 976 164 euro väärtuses. Kokkuvõtvalt on süüdlastelt välja mõistetud vara kogusummas üle 4 miljoni eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles