Kristlikud Demokraadid kulutasid valimiskampaaniale alla 2000 euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristlike demokraatide kodulehe fragment.
Kristlike demokraatide kodulehe fragment. Foto: www.ekd.ee

Riigikogus esindamata Kristlikud Demokraadid esitasid esmaspäeval esimese parteina riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjonile aruande, mille kohaselt jäid erakonna valimiskulud alla 2000 euro.

Aruande kohaselt kulus Kristlikel Demokraatidel ajalehereklaamile ja trükistele 1935 eurot, mis kaetakse riigieelarvelisest eraldisest, liikmemaksudest ja annetustest. 1365 euro ulatuses arveid on erakonnal veel tasumata.

Kristlikud Demokraadid osalesid riigikogu valimistel 15 kandidaadiga, kelle poolt hääletas kokku 2934 inimest ehk 0,5 protsenti kõigist valijatest.

Kõik valimistel osalenud erakonnad ja üksikkandidaadid peavad esitama valimiskampaaniaks tehtud kulutuste ja kasutatud vahendite päritolu aruande riigikogu erikomisjonile ühe kuu jooksul pärast valimispäeva ehk hiljemalt 6. aprilliks.

Parlamenti pääsenud parteidest tegi praegustel andmetel kalleima kampaania 23 kohta saanud Isamaa ja Res Publica Liit, kes kulutas valimistele hinnanguliselt 1,3-1,4 miljonit eurot. 33 mandaati saanud Reformierakonnal kulus enda hinnangul kampaaniaks üle miljoni, 26 kohta saanud Keskerakonnal alla 800 000 ning 19 kohta saanud Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal 400 000-500 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles