Fotod Soomaa viiendast aastaajast jõudsid näitusele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Soomaal
Üleujutus Soomaal Foto: Elmo Riig / Sakala

Ajal, mil Soomaal on algamas viies aastaaeg, näeb Viljandi maavalitsuses Elmo Riigi fotonäitust eelmise aasta üleujutusest ja selle keskel elavaist inimestest.

Soomaa-austajad naudivad üleujutuste aegu kanuutamist, kohalik rahvas muretseb, kuidas enda ja loomade elu korraldada, aga meeleolusid jagub Soomaale väga erinevaid ja neid Elmo Riigi pildid peegeldavadki, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Saime käia nädalavahetustel ja pärast tööaega, selle aja me kasutasime kõik pildistamise ja inimestega kohtumiste peale ära,» lausus Riig.

«Elmo pildid on nagu kunstitööd, kui neid vaadata, siis seal on nii palju informatsiooni, et sealt ei saa nagu tavalisest fotost mööda jalutada, seal peab seisatama, mõtisklema, vaatama, võrdlema, see on nagu teos,» ütles Soomaa elanikust Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja Tõnis Korts.

Viljandi maavalitsuse majas on terve aprilli vältel võimalus enne Soomaale minekut näituselt läbi põigata, et enda jaoks täpsemalt selgeks mõelda - mida, keda ja kuidas Soomaale otsima minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles