Lasnamäe McDonald'sis hirmutab agressiivne noortekamp külalisi ja töötajaid (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe McDonald's on hädas agressiivsete noortega.
Lasnamäe McDonald's on hädas agressiivsete noortega. Foto: Peter Kovalev

Lasnamäel Mahtra tänaval asuv McDonald's on hädas agressiivsete noortega, kes ropendavad valjuhäälselt, loobivad laiali prügi, tüütavad nii söögikoha külastajaid kui töötajaid ning rikuvad nende vara.

McDonald'si Balti regiooni finantsjuht Gints Vildavs kirjutas Lasnamäe linnaosavalitsusele läkitatud kaebuses, et ettevõte on hädas noortekambaga ehk umbes 30 alaealisega, kes istuvad hommikust õhtuni söögikohas sees või väliterrassil, võttes ära ruumi klientidelt, kes sööma tahavad tulla, vahendas ERR venekeelset uudisteportaali rus.err.ee.

Söögikohas tegutseb küll ka turvamees, kuid ta viibib kohal vaid mõned tunnid päevas ning tema jõust üksi jääb terve kamba rahustamiseks väheks.

Mais kogunes sel teemal Lasnamäe linnaosavalitsuses ka ümarlaud, kus lepiti kokku, et politsei teeb söögikohta pistelisi visiite, jõud ühendatakse Lasnamäe noortekeskusega ning püütakse luua sotsiaalseid töökohti spetsiaalselt noortele, et neile rohkem sisukat tegevust pakkuda. 

Kohalikud elanikud näevad aga otsest seost Raadiku tänavale kerkinud sotsiaalmajadega, kust tegevuseta noored söögikohta terroriseerima tulevad.

Mullu sügisel pöördus McDonald'si Baltimaade juht Vladimir Janevski Eesti politsei poole palvega sagedamini Mahtra tänava McDonald'si ümbruses patrullida, kuna söögikohas tuigerdab üha rohkem narkomaane, kes on ohuks nii klientidele kui töötajatele. Janevski tõi kirjas välja, et ainuüksi oktoobri teises pooles kutsuti Lasnamäe McDonald'sisse narkomaanide tõttu neljal korral välja ka politsei ja kiirabi.

Põhja prefektuuri Ida-Harju politseijaoskonna juht Valter Pärn ütles toona vastuses kiirtoidukohale, et kõige asjakohasemaks meetmeks klientide ja töötajate turvalisuse tõstmiseks on kaasata turvaettevõte, sest politsei eraettevõtjatele turvateenust ei osuta.

Loe lisaks: Lasnamäe Mcdonald's palus politseilt kaitset narkomaanide eest

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles