Video: värske parlamendiajakiri võtab luubi alla Eesti ELi eesistumise

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipud Brüsselis.
Euroopa Liidu lipud Brüsselis. Foto: Reuters/ScanPix

Riigikogus toimus täna Riigikogu Toimetiste uue, Eesti Euroopa Liidu eesistumisele keskenduva numbri esitlus.

Toompea lossi kunstisaalis toimunud arutelul rääkisid eesistumisest Euroopa Komisjoni Eesti esinduse poliitikaosakonna juhataja Paavo Palk, riigikantselei Euroopa Liidu sekretariaadi nõunik Valdek Laur ja arenguseire keskuse juhataja Tea Danilov. Vestluspaneeli juhtis Riigikogu Toimetiste peatoimetaja Mart Raudsaar.

Parlamendiajakirja värske numbris ilmunud artiklid käsitlevad eesistumise ajalugu, üritusega seotud ülesandeid ja võimalusi ning digivaldkonda, mis on eesistumise üheks prioriteediks, teatas riigikogu pressiteenistus.

Riigikogu Toimetistest leiab ka riigikogu fraktsioonide vestlusringi parlamentaarse kultuuri teemadel. Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi politoloogia lektor Tõnis Saarts kirjutab uurimusest «Sotsioloogiline käsitus ja erakonnakonkurentsi kujundavad tuumkonfliktid Eestis ja mujal Euroopas» ning Uppsala Ülikooli politoloogia osakonna dotsent Katrin Uba analüüsib protestiliikumisi Rootsi näitel.

Arenguseire keskuse juhataja Tea Danilov ja uuringute juht Meelis Kitsing annavad ülevaate äsja loodud keskusest ja selle plaanidest ning Praxise tervisepoliitika programmijuht Ülla-Karin Nurm kirjutab Eesti tervisepoliitika tulemuslikkusest viimasel kümnel aastal. Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm kirjutab teadusest ning riigikontrolli peakontrolör Airi Mikli analüüsib kohalike omavalitsuste andmekogusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles