Rohkem välistöölisi Eestisse ei mahu (9)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal avastas PPA vanast tootmishoonest elamast 27 ukrainlast ja moldovlast, kes ehitasid Tallinnas mitut objekti. Pärast PPA reidi registreeris ettevõte kogu rügemendi kiiresti ametlikult tööle.
Möödunud aastal avastas PPA vanast tootmishoonest elamast 27 ukrainlast ja moldovlast, kes ehitasid Tallinnas mitut objekti. Pärast PPA reidi registreeris ettevõte kogu rügemendi kiiresti ametlikult tööle. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

​Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ennustab, et juba järgmisel nädalal täitub välistööjõu kvoot ning kõigile soovijatele tuleb poole aasta pealt öelda ei. Ettevõtted on aga odava tööjõu nimel asunud skeemitama.

«Meil ei ole muud varianti kui keelduda elamisloa andmisest,» tunnistas PPA identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Liis Valk. Nii nagu mullu, on töörände kvoot ka tänavu 1317 inimest ehk 0,1 protsenti Eesti alalistest elanikest. Mullu detsembris sai see hulk esmakordselt ajaloos täis ning kümned taotlejad jäeti uut aastat ootama. Seetõttu ennustas PPA, et kvoot läheb lõhki ka tänavu. «Tööränne on isegi rohkem kasvanud kui me ette nägime,» nentis Valk.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles