Politsei tabas 17-aastase neiu tapmises kahtlustatava mehe (3)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neiu mälestamiseks süüdati Viljandi järve läheduses küünlad.
Neiu mälestamiseks süüdati Viljandi järve läheduses küünlad. Foto: Marko Saarm

Politsei pidas öösel Lääne-Virumaal kinni 21-aastase mehe, keda on prokuratuuri teatel alust kahtlustada Viljandis eile linnaservast surnuna leitud 17-aastase neiu tapmises.

Lõuna ringkonnaprokurör Merike Tikk ütles, et kahtlustatav peeti kinni vähem kui ööpäev pärast uurimise alustamist. «Esialgsed tõendid ning kahtlusaluse ütlused viitavad kuriteole ja vägivaldsele surmale, kuid täpne surma põhjus selgub siiski lahangu käigus,» ütles ta.

Noormees on toimetatud Viljandi arestimajja ning ta on end kahtlustuses süüdi tunnistanud. Tikk ütles pressile, et lõpliku surma põhjuse selgitab lahang. «Oleme äraootaval seisukohal ja olenevat tulemustest on prokuratuuril plaanis esitada kohtule homme taotlus noormehe vahistamiseks,» rääkis Tikk. «Kahtlusalust on varem kriminaalkorras karistatud, aga ta elukoht on väljaspool Viljandit,» lisas ta.

Viljandi politseijaoskonna juhi Künter Pedoski sõnul on selline raske kuritegu noore naise vastu üldiselt rahulikus Viljandis erandlik ja mõjutab olulisel määral kohalike turvatunnet. «Andsime politseinikena endast parima, et võimalik kahtlusalune kiirelt välja selgitada ja kinni pidada. Kuigi noore inimese elu see tagasi ei too, saame kinnitada, et kahtlustatav on kinni peetud ja uurimise all,» ütles ta.

Prokuratuuri teatel selgitatakse kriminaalmenetluse käigus välja ka neiu surmale eelnenud sündmused. Esialgsetel andmetel olid kahtlustatav ja hukkunu omavahel tuttavad.

Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel, uurimist viib läbi Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles