Klenski pürgib üksikkandidaadina europarlamenti

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Tuntud vene rahvusest poliitik Dmitri Klenski teatas täna, et osaleb sõltumatu üksikkandidaadina eelseisvatel Euroopa Parlamendi valimistel.

Eesti erakondadest europarlamenti valitud saadikud ei esinda Euroopas Eestis elavate mitte-eestlaste huve, rääkis Klenski Postimees.ee’le põhjustest, miks ta kandideerimisotsuse langetas.

Klenski hinnangul vaikivad suuremate Eesti erakondade esindajad europarlamendis siinelava vene vähemuse probleemid maha ning esitavad nende olukorrast vildaka pildi. Ta ütles ka, et teinekord on Eesti eurosaadikud kohalike venelaste olukorra teemal lausa valetanud.

Samuti avaldas ta arvamust, et kui juhtub ime ning Vene Erakonna Eestis või Ühinenud Vasakpartei kandidaat pääseb europarlamenti, ei jätkuks sel inimesel seal julgust mitte-eestlaste tõeliseks esindajaks hakata.

Samuti heitis ta nimetatud erakondadele ette soovimatust mitte-eestlaste probleemidega tegeleda ja neil teemadel sõna võtta.

Klenski ütles, et moraalse õiguse kandideerida annab talle tema viimaste aastate aktiivne ühiskondlik-poliitiline positsioon.

Samuti tõi Klenski välja, et 2007. aasta riigikogu valimistel sai ta vene poliitikutest kõige suurema häälesaagi, kui mitte arvestada suurte Eesti erakondade nimekirjades kandideerinud vene poliitikuid.

Klenski sõnul sai ta rohkem hääli, kui nii mõnigi Keskerakonna nimekirjas parlamenti pääsenud vene poliitik.

Klenski avaldas lootust, et tema poolt tulevad hääletama paljud valijad, kes seni valimispäeval koju on jäänud ning sellega oma kodanikuõigusest vabatahtlikult loobunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles