Viis levinuimat orgasmimüüti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Idiva.com selgitas ja lükkas ümber viis peamist naiste orgasmivõimet puudutavat müüti.
 

1. Kui naine ei saa orgasmi, on ta frigiidne.
Günekoloogi dr. Dharika Satyeni sõnul kogeb vaid kolmandik naistest tavalise vahekorra ajal orgasmi. Mõned naised vajad orgasmi saamiseks lisastimulatsiooni, teised ei pea orgasmi kogemiseks isegi seksima.

Sa pead kindlaks tegema, mis su kehale meeldib ning suunama oma mehe õigele rajale. Orgasm on orgasm - sõltumata sellest, kuidas sa selle saavutad.

2. Vaginaalne orgasm on parem kui kliitoriorgasm.
Kliitoriorgasmi on lihtsam saada kui vaginaalset. Dr. Satyeni sõnul on täiesti normaalne, kui naisel on vaginaalse orgasmi saamisega raskusi või ta kogeb sel ajal valu.

3. Naised peavad saama orgasmi, et kogeda naudingut.
Seks võib olla hea sõltumata sellest, kas sa saad orgasmi. Tõsi, orgasm on naudingu haripunktiks, kuid kombineerituna tõelise intiimsusega, võib teekond olla sama rahuldustpakkuv kui sihtpunkti jõudmine. Paljud naised koguni eelistavad eelmängu seksile endale.

4. Naistel on meestest raskem orgasmi saada.
Naistel kulub rohkem aega vajaliku erutuse saavutamiseks, kuid seksides orgasmini jõudmiseks kuluv aeg on naistel ja meestel pea võrdne. Just seetõttu tuleb naist eelnevalt pikemalt üles kütta..

5. Naine vajab orgasmi saamiseks oskuslikku partnerit.
Olla oskuslik armastaja on mehe jaoks tõeline auküsimus. Kuigi mehe pingutused aitavad naisel orgasmini jõuda, sõltub kõik lõppude lõpuks naise kehast. Just naine peaks mehele mõista andma, mis tema puhul kõige paremini töötab.

Ning lisaks võib ka naine tunda oma voodisoorituse pärast ärevust. Nii võib võimetus orgasmi saada olla ka sellega seotud.

Orgasm on kahtlemata nauditav ja oluline, kuid ära lase selle puudumisel oma seksuaalelu rikkuda. Ekperimenteeri ja õpi uusi asju... uus asend või teistsugune stimulatsioon võib olla kõik, mida sa ülima naudingu kogemiseks vajad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles