Luigest vabaks jäänud asekantsleri kohale asub ajutiselt Paul Teesalu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Teesalu.
Paul Teesalu. Foto: PP

Esmaspäeval presidendi poolt kaitseministri kohale kinnitatud välisministeeriumi endise asekantsleri Jüri Luige kohale asub ajutiselt ministeeriumi poliitikadirektor Paul Teesalu.

«Välisministeerium üritab leida lahenduse järgnevate nädalate jooksul. Seni täidab poliitikaküsimuste asekantsleri ülesandeid poliitikadirektor Paul Teesalu,» ütles ministeeriumi pressiesindaja, vastates BNSi küsimusele, kes asub Luige kohale.

President Kersti Kaljulaid kinnitas esmaspäeval ametisse kolm uut Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ministrit. Kaljulaid vabastas peaminister Jüri Ratase ettepanekul kaitseministri kohalt Margus Tsahkna, keskkonnaministri kohalt Marko Pomerantsi ja rahandusministri kohalt Sven Sesteri. Uueks kaitseministriks nimetas president Jüri Luige, keskkonnaministriks Siim Kiisleri ja rahandusministriks Toomas Tõniste.

1991. aastal diplomaadina tööd alustanud IRLi liige Luik on olnud varasemalt kaitse- ja välisminister, Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides ja Venemaal ning Eesti esinduse juht NATO-s. Alates 2015. aasta 1. augustst juhtis ta Rahvusvahelist Kaitseuuringute Keskust. Välisministeeriumi naases Luik tänavu 17. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles