AK: kaks Tõniste kinnistut on äripartneri kriminaalasjas arestitud (11)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste ja kaitseminister Jüri Luik
Rahandusminister Toomas Tõniste ja kaitseminister Jüri Luik Foto: Toni Läänsalu

«Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt on kohus prokuratuuri palvel arestinud rahandusminister Toomas Tõnistele kuuluvad kaks kinnistut, mida on parendatud väljapetetud PRIA rahaga, vahendas ERRi uudisteportaal. Tõniste ise kahtlustatav pole.

Kriminaalmenetluses on kahtlustatavaks tunnistatud Tõnistete äripartner ja naise vend Erik Nigola. «Erik Nigolat kahtlustatakse soodustuskelmuses, mis seineb selles, et PRIA-lt peteti välja peaaegu pool miljonit eurot,» rääkis riigiprokurör Eve Olesk «Aktuaalsele kaamerale».

Prokurör selgitas, et välja petud rahadega on kahtlustuse põhjal parendatud Toomas Tõniste äriühingule kuuluvaid kinnistuid, kuid Tõniste ise ei ole kahtlustatav ning Tõnistele kuuluv äriühing on kriminaalasjas tunnistatud kolmandaks isikuks.

«Selles kahetusväärses juhtumis olen saanud märkimisväärset kahju ja ka tohutut närvikulu,» kommenteeris Tõniste. «Minu huvides on alati olnud, et õiguskaitseorganid selgitaksid välja tõe. Selle nimel olen olnud ja olen ka edaspidi valmis igakülgseks koostööks õiguskaitseorganitega.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles