Veel üks pagulaspere ületas väljaspool Eestit viibimise tähtaja (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud.
Süüria põgenikud. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Teisipäeval sai ühel Euroopa Liidu rändekava raames Eestisse saabunud kvoodipagulaste perel täis väljaspool Eestit viibimise tähtaeg, lisaks saab kolmapäeval tähtaeg ületatud ka teisel perekonnal.

Sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juht Triin Raag ütles BNS-ile, et väljaspool Eestit viibimise tähtaja ületas teisipäevase seisuga viieliikmeline perekond, kes saabud Eestisse mullu augustis. Perekond suunati elama Tartusse.

Kolmapäevaks ületab väljaspool Eestit viibimise tähtaja tähtaja mullu septembris Eestisse saabunud viieliikmeline perekond, kes suunati elama Rakverre.

Varem on väljaspool Eestit viibimise tähtaja ületanud neli kvoodipagulaste perekonda.

Esimene selline pere oli kolmeliikmelise Süüriast pärit perekond, kes saabus Eestisse möödunud aasta novembris Kreekast ning suunati elama Tartusse. Teine, kuueliikmeline Süüria perekond saabus Eestisse eelmise aasta augustis Türgist ning asus elama Viljandisse.

Äsja ületasid väljaspool Eestit viibimise tähtaja veel kaks Süüriast pärit kvoodipagulaste perekonda. Mõlemad perekonnad saabusid Kreekast Eestisse käesoleva aasta jaanuaris. Seitsmeliikmeline perekond paigutati elama Tartusse ning viieliikmeline perekond Põlvasse.

Seega on praeguseks väljaspool Eestit viibimise tähtaja ületanud viis kvoodipagulaste perekonda ehk kokku 26 inimest. Juhul, kui Rakveresse paigutatud perekond kolmapäevaks ei naase, tõuseb väljaspool Eestit viibimise tähtaja ületanud pagulasperede arv kuueni ehk kokku 31 inimeseni.

Lisaks neile kuuele perekonnale ei viibi Eestis veel üheksa kvoodipagulaste peret, kus kokku on 40 liiget. Need perekonnad ei ole ületanud 90 päeva piiri.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles