Audit tuvastas Otsa kooli palgasüsteemi rakendamisel puudusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Otsa muusikakooli juht Aarne Saluveer.
Georg Otsa muusikakooli juht Aarne Saluveer. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis läbi viidud audit tuvastas palgasüsteemi rakendamisel puudusi.

Auditi eesmärgiks oli anda hinnang eelmise aasta septembris muusikakoolis kehtestatud palgasüsteemile, ütles haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Aire Koik BNS-ile. «Auditi tulemusena leidis ekspertgrupp, et kehtestatud palgasüsteem on kutsekoolides kasutamiseks põhimõtteliselt sobiv, kuid selle rakendamisel tuleb mõned aspektid uuesti üle vaadata,» sõnas ta.

Näiteks tuleks koolijuhi ja õpetaja koostöös kaardistada õpetaja tööülesanded ja määratleda, kas need teostatakse üldtööaja sees või lisaülesannetena. «Kompromissile tuleb jõuda konkreetse ametikoha jaoks määratud maksimaalses kontakttundide arvus. Palgasüsteem peab olema selge ja üheselt mõistetav kõigile osapooltele,» märkis Koik.

Postimees kirjutas aprilli lõpus, et 79 Georg Otsa muusikakooli töötajat andsid allkirja direktor Aarne Saluveeri umbusaldamise avaldusele, milles nõutakse tema lahkumist koolijuhi kohalt. Tüli sai alguse uuest palgakorraldusest.

Saluveer tegi septembris haridusministeeriumi 2013. aasta juhendist lähtudes töötajate töölepingud ümber. Muudatuste järel tõusid kutseõpetajate palgamäärad 20–25 protsenti, mis kergitas täistööajaga töötava pedagoogi töötasu paberil tõesti 1080–1330 eurole kuus.

Aga kui varem tuli täistöökoha saamiseks kõigil Otsa kooli õpetajatel anda 22 õppetundi nädalas, siis nüüd 26–30 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles