Sidruni-ürdikanaampsud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidruni-ürdikanaampsud
Sidruni-ürdikanaampsud Foto: Jaan Heinmaa

1tl purustatud kardemoni

3 rammusat küüslauguküünt

½ tl soola

2 sl värsket tüümiani või 2 tl kuivatatud tüümiani

½ tl riivitud sidrunikoort

80 ml oliiviõli

musta pipart

800 g kana pooltiiba (tiivaosa kõige kopsakam tükk)

Määrimiseks:

2 purustatud küüslauguküünt

¼ tl soola

2 sl sidrunimahla

50 ml oliiviõli

½ sl vett

Sega uhmris küüslauk, sidrunimahl ja sool, lisa vähehaaval õli. Uhmerda ühtlaseks ning lisa siis vesi.

Sega kardemon, tüümian, küüslauk, sool, sidrunikoor ja õli ühtlaseks pastaks ning hõõru ¾ koguse maitsepüreega kanatükid korralikult kokku. Jäta 4–8 tunniks maitsestuma. Eelkuumuta grill ning küpseta kana mõlemalt poolt kuldseks, madalda temperatuuri ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni kana on küps. Mõni minut enne küpsetamise lõppu määri kana ülejäänud pastaga ning sidruni-küüslauguõliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles