Rakvere kohtunikud taandasid end Jaadla süüasjast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla
Rakvere linnapea Andres Jaadla Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohtu Rakvere kohtumaja kriminaalasju arutavad kohtunikud taandasid ennast linnapea Andres Jaadla süüasja arutamisest.

Seetõttu saadeti Jaadla kriminaalasi arutamisele Viru maakohtu Jõhvi kohtumajja, ütles kohtu pressiesindaja Jelena Muttonen Postimees.ee’le.

Jõhvis hakkab kohtuasja juhtima kohtunik Inna Kirsipuu ning eelistung on määratud 23. maiks.

Viru ringkonnaprokuratuur süüdistab Rakvere linnapead, reformierakondlast Andres Jaadlat korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangute korduvas teadvas rikkumises suures ulatuses aastatel 2007-2008.

Jaadlat süüdistatakse linna esindajana tema endaga seotud äriühingutega OÜ Kesklinna Pargid, OÜ Rakvere Elamuhooldus ja Rakvere Linnahoolduse OÜ tehingute tegemises või ka antud äriühingute majandushuve oluliselt mõjutavates küsimustes linnavalitsuse istungitel otsuste tegemises osalemises.

Korruptsioonivastase seaduse kohaselt oleks Jaadla pidanud ennast taandama temaga seotud ettevõtetega seotud küsimuste lahendamisest ja mitte osalema linnapea ning linnavalitsuse liikmena nimetatud otsuste tegemises. Samuti poleks ta tohtinud temaga seotud ettevõtetega sõlmida lepinguid.

Kuna tehtud tehingute maht ületas igal üksikul juhul vähemalt sajakordselt tollal kehtinud kuupalga alammäära ning Jaadla osalusel tehtud otsused mõjutasid olulisel määral antud äriühingute majandushuve, on linnapea Jaadla tegevus vaadeldav kriminaalkuriteona karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb toimingupiirangu rikkumist.

Karistus süüdimõistmisel on selle teo eest rahaline või kuni aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles