Politseil on vahi all rekordarv pedofiile (7)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Viimase pooleteise kuu jooksul on ainuüksi Tallinnas ja Harjumaal võetud vahi alla kuus pedofiilia kahtlusega meest, kokku on arvatavaid pedofiile vahi all 13.

Üks kolmeteistkümnest kinni võetud pedofiilist rääkis uurijatele, et fantaasial põhinev film tema tema peas ja silmade ees jooksis aastaid, kuniks ta ei suunud mööduvast lapseealisest tüdrukust enam peatumata mööda sõita, pidas auto kinni, ründas last, vedas ta autosse ja üritas alles algkoolis käivat pisikest tüdrukut vägistada, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Vanemprokurör Andra Sild ei mäleta nii töist perioodi kui praegu, mil vahi all on rekordarv pedofiile.

Põhja Prefektuuri lastekaitsetalituse juhti Reimo Raivet toob näite, kus pedofiilid sotsiaalvõrgustikes oma fantaasiaid kirjutiste näol üksteisega jagavad, kusjuures ühel juhul on hiljem uurimise käigus selgunud, et mehe varasemad fantaasiakirjutised olid loodud kirjeldades enda last, keda ta hiljem juba reaalselt ära kasutas.

«Üldjuhul huvituvad nad lastest, üldjuhul mõtlevad nad laste peale, me oleme tuvastanud kriminaalmenetluste raames, et nad suhtlevad teiste samasuguste huvidega isikutega, kirjutavad nendega, fantaseerivad nendega,» kirjeldas Raivet.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles