Uues koosseisus valitsus astus ametisse

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendi poolt eile ametisse nimetatud uue valitsuse liikmed andsid täna riigikogu ees ametivande ning seega on 46. valitsus ametisse astunud.

Esimest korda Eesti ajaloos moodustati valitsus vaid kolme päevaga, märgib valitsuse pressitalitus.

«Asudes täitma Vabariigi Valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele,» ütles peaminister Andrus Ansip, lugedes ette valitsusliikmete ametivannet, millele kirjutasid lisaks valitsusjuhile alla kõik kaksteist ministrit.

Valitsuse koosseisu kuuluvad peaminister Andrus Ansip, haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, justiitsminister Kristen Michal, kaitseminister Mart Laar, keskkonnaminister Keit Pentus, kultuuriminister Rein Lang, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, rahandusminister Jürgen Ligi, regionaalminister Siim Valmar Kiisler, siseminister Ken-Marti Vaher, sotsiaalminister Hanno Pevkur ja välisminister Urmas Paet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles