Lippmaa: kliimapaneel võib olla kallutatud organisatsioon

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliimamuutus.
Kliimamuutus. Foto: Reuters / Scanpix

Akadeemik Endel Lippmaa selgitas TV3 saates «Värske Ekspress», et rahvusvaheline kliimapaneel IPCC pole ainus kliimauuringute organisatsioon ning selle väiteid ei maksa võtta puhta kullana.

Kui Lippmaaga väidelnud riigikogu roheliste fraktsiooni liige Valdur Lahtvee tugines oma väidetes just IPCC 3000 teadlase argumentatsioonile, siis akadeemik rääkis, et näiteks Taani teadlasi ei lubatud IPCC konverentsil kõnelema, mille kohta Taani välisministeerium ka ametlikult protesti avaldas.

Lippmaa rääkis, et näiteks on olemas ka rahvusvaheline kliimateaduste koalitsioon ICSC, mis koondab 30 000 teadlast ning see organisatsioon on oma seisukohtades IPCCga eriarvamusel, leides, et kliimasoojenemine on müüt ning viimase paarisaja aasta inimtegevuse tulemusel õhku paiskunud CO2 ei ole kliimat märkimisväärselt mõjutanud.

Lippmaa sõnul on IPCC andmestiku analüüsimismeetod ilmselgelt jabur ning võimaldab jõuda vaid juba ette soovitud tulemusteni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles