Keskerakonna nimekirjas kandideerib Tallinnas ligi pool tuhat inimest (10)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister ja erakonna esimees Jüri Ratas rõhutas oma poliitilises ettekandes Keskerakonna volikogu istungil Salme kultuurikeskuses, et kohalike valimiste põhiküsimus ei saa olla vastandamine Keskerakonnale, nii nagu teised parteid seda tema sõnul teevad.

Salme kultuurikeskuses toimus täna Keskerakonna Tallinna kandidaatide koosviibimine, kus tutvustati erakonna eesmärke ja valimisringkondade esinumbreid. Tallinnas kandideerib Keskerakonna nimekirjas ligi 500 inimest.

Kandidaate tervitanud erakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et kohalike valimisteni on jäänud 120 vastutusrikast päeva ning suvepuhkuse asemel tuleb sügiseks palju panustada.

Kuigi Ratas peaministrina kohalike omavalitsuste valimistel ei kandideeri, sõnas ta, et annab võimalikult suure panuse kampaania heaks ka ise. «Viimastel valimistel alustasin tänavakampaaniat 110 päeva enne valimisi. Samas tempos püsimiseks peame startima õige pea pärast jaanipäeva,» andis Ratas erakonnakaaslastele vihje.

Erakonna esimees leidis, et Keskerakonna hüüdlause valimisteks «Teised lubavad, meie teeme» kajastab väga hästi ka praegu valitsuses tehtut.

Ratas lisas, et kuigi opositsioon, eriti Reformierakond laimab ja ründab valitsuse tegevust, näitab tegelikkus vastupidist. «OECD hinnang on valitsuse plaanidele tunnustav, 4,4-protsendiline majanduskasv on kõrgeim alates 2012. aastast, reitinguagentuur Standard ja Poor´s kinnitas Eesti pikaajalise riigireitingu senisel kõrgel tasemel. Samuti on oluliselt tõusnud inimeste usaldus riigikogule, valitsusele ja peaministrile, mille eest olen väga tänulik,» rääkis Ratas.

Kohalike omavalitsuste valimistel peatudes sõnas Ratas, et juunikuine erakonna reiting on tugev, aga palju tööd on veel ees. Keskerakonna 51-protsendilise toetuse kohta Tallinnas ütles erakonna esimees, et seda numbrit ei tule mitte hoida, vaid kasvatada. «Need seisukohad, mille eest Keskerakond seisab – pensionitoetuse tõus 100 eurole, tasuta huviring noortele, tasuta lasteaiatoit ja tasuta ühistranspordi jätkumine on teod, mille põhjal inimesed oma valiku oktoobrikuus teevad,» arvas Ratas.

Ta leidis, et teiste erakondade retoorika Tallinnas annab aimu, et nende ainukene eesmärk on võimule pääseda, mitte elu pealinnas või mujal omavalitsustes paremaks muuta. «Ma ei kuule ühtegi positiivset mõtet. Kogu kampaania seisneb Keskerakonnale vastandamisele ja seni saavutatu hävitamisele, samal ajal, kui meie kampaania keskendub vajalike sammudele pealinnas ja Eestis laiemalt,» selgitas Ratas.

Ratas kiitis oma kõnes veel valitsuse tegevusi: tervishoiureformi, pensionireformi, riigireformi ja täiendavaid toetusi põllumeestele ning tulumaksuvaba miinimumi tõstmist 500 euroni.

Keskerakond sõlmis koostööleppe küüditatute huve esindava organisatsiooniga

Keskerakonna volikogu kogunes täna Tallinnas Salme kultuurikeskusesse, kus allkirjastati koostöökokkulepe represseeritute ja küüditatute huve kaitsva MTÜ-ga Murtud Rukkilille Ühing.

Jüri Ratas, kes lepingule erakonna poolt alla kirjutas, teatas pressiteate vahendusel, et 76 aasta taha jäänud sündmused olid kohutavad ja rasked ajad.

«Ajaloosündmused on meie väikest rahvast puudutanud väga karmilt. Mõnede inimeste elusaatused selle rahva sees on olnud armutud. Meie kohus on olnud aegu mäletada ja teha kõik, mis meie võimuses, et kunagisi kannatusi leevendada,» rõhutas Ratas.

Ratas lisas, et Murtud Rukkilille Ühing on aastate jooksul teinud palju tänuväärset ja isetut tööd represseeritute ja küüditatute huvide esindamisel ja kaitsel. Samuti nende mälestuste kogumisel ja talletamisel, et teadmine ülekohtust ei ununeks ka järgnevatel põlvedel. «Tahan siinkohal nende panust väga selgelt tunnustada ja soovida, et nad oma töös ei väsiks,» ütles erakonna esimees.

Koostööleppes on muuhulgas kirjas, et toetatakse küüditamise mälestusüritustes läbiviimist, tehakse koostööd isamaaliste ürituste korraldamisel ning okupatsiooniohvrite mälestust austavate ja isamaalist meelelaadi toetavate monumentide haldamisel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles