Pomerants andis Vaherile ohjad üle ja pärandas talle kiivri

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseministeeriumis peeti täna ministrivahetuse üritus, kus Marko Pomerants andis ohjad üle Ken-Marti Vaherile ning pärandas talle sümboolselt kiivri, millega raskematestki olukordadest välja tulla.

«Kuna tegemist on julgeolekut tagava ministriga, siis võib sattuda sellistesse olukordadesse, kus on vajalik kiiver,» nentis Pomerants muheledes ja ulatas kiivri Vaherile, kes seda kohe regionaalminister Siim-Valmar Kiislerile pähe tahtis proovida. Pomerants soovis oma kõnes uuele siseministrile palju edu ning kinnitas, et kõik olulised tööteemad on neil Vaheriga juba läbi arutatud.

Ta kiitis oma kõnes ka ametnikke ning lubas vajadusel ministeeriumi au kaitsma tulla spordiplatsil või mujalgi, kui tarvis.

«Edaspidi tulen peauksest – tee on teada. Tänan meeldiva koostöö eest ja head aega,» lisas Pomerants lõpetuseks ning pälvis kauakestva aplausi. Mälestuseks kingiti talle album, milles on fotod tema olulisematest hetkedest siseministrina.

Ken-Marti Vaher tutvustas end ministeeriumi ja haldusala töötajatele ning rõhutas meeskonnatöö olulisust. Ta avaldas lootust, et «koos töötatakse päevad, kuud, aastad – nii palju, kui Jumal annab.»

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler viskas nalja, et ta ei teadnud, kas ta peaks vahepeal lõpparve ka saama või mitte, kuna sellist olukorda pole siseministeeriumis enne olnud, et endine minister jätkab ametis. Kiisler avaldas lootust, et Ken-Marti Vaher on järgmine minister siseministeeriumis, kes jätkab ka teisel ametiajal.

Oma tervitussõnad andsid ministritele edasi ka päästeameti, politsei- ja piirivalveameti, kaitsepolitseiameti, Sisekaitseakadeemia ja maavanemate esindajad.

Sellel nädalal toimuvad mitmetes ministeeriumides n-ö ministrivahetusüritused, kus uuele ministrile antakse tööohjad üle ning uus minister saab end töötajatele tutvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles