Õpilasmalev selgitab tervisetõendi segadust hinnaalandusega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmalev pakub noortele võimalust suvel tööd teha ja puhata.
Õpilasmalev pakub noortele võimalust suvel tööd teha ja puhata. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kui Rimi malevarühma minev pere imestas, et lisaks 25-eurosele osalustasule tuleb lapsel maksta ka 50-eurose tervisetõendi eest, siis SA Eesti Õpilasmaleva selgitusel tehakse poerühma minevatele lastele hinnaalandust.

«Malevarühmade, mille tööandjaks on Rimi, osalustasu on kõigile ühtemoodi 25 eurot. Muidu on kolme3-nädalase linnavälise rühma osalustasu 50 eurot,» selgitas Õpilasmalev juhataja Ott Väli

Osalustasu on väiksem just tervisetõendi hankimise nõude tõttu ja sellepärast, et Rimi on valmis 25 euro ulatuses tervisetõendit kompenseerima.

«Kompenseerimise toimumine läbi odavama osalustasu teeb asjaajamise lihtsamaks. Nt. ei pea malevanoored esitama raamatupidamisele tšekke ja tervisetõendite koopiaid,» lisas Väli.

Info selle kohta, et neis rühmades on tarvis tervisetõendit oli maleva kodulehel alates aprilli keskpaigast ehk u kaks nädalat enne rühmadesse registreerimise algust.

Eelmisel nädalal rääkis Õpilasmaleva sihtasutusega koostööd tegeva Rimi pressiesindaja Katrin Bats, et nemad tööd 30 lapsele. «Lepingud nende noortega sõlmib Õpilasmalev, kes palub töölesoovijatelt osalustasu ning tervisetõendit nad ei hüvita,» rääkis Bats.

Batsi sõnul muutus tervisetõendi hind kevadel seoses nõutavate testide arvu muutumisega. «Ilmselt on lapsevanem tõendi teinud veel sel ajal, kui see maksis vähem,» sõnas Bats.

Rimi korraldab juba enam kui viis aastat oma malevat, kus sel aastal saab tööd sada noort. «Meie mingit osalustasu ei küsi ning ka tervisetõendi maksame noortele kinni. Seda korraldame ning lepingud sõlmime samuti noortega ise,» selgitas Bats.

Toidukäitleja tõendi nõuet põhjendas Bats nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadusega, mille kohaselt peab toitlustuses töötavatel inimestel olema kehtiv tervisetõend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles