Venelased oskavad hästi laulda – ja mõned isegi tantsida

Ilja Smirnov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe neiud Uljana Safiullina ja Katja Tšernõšova sõidavad laulupeole juba mitmendat korda. «Venelased ja eestlased on laulukaare all ühtsed, me laulame kõik koos ühtesid ja samu laule,» ütlevad tüdrukud.
Sillamäe neiud Uljana Safiullina ja Katja Tšernõšova sõidavad laulupeole juba mitmendat korda. «Venelased ja eestlased on laulukaare all ühtsed, me laulame kõik koos ühtesid ja samu laule,» ütlevad tüdrukud. Foto: Ilja Smirnov

Levinud on arvamus, nagu harrastaks Ida-Virumaal rahvatantsu peamiselt eestlased, koorilauluga tegeleks aga eelkõige venekeelsed eestimaalased. Selle väitega pole aga nõus kaugeltki mitte kõik.

Arvamust rahvuste erineva suhtumise kohta tantsimisse ja laulmisse peab äärmiselt pealiskaudseks ja ebatõeseks Helju Veedam, rahvakultuuri põhjalik tundja Kiviõlist, kellega läheneva noorte laulu- ja tantsupeo eel vestles venekeelne Postimees. «See sõltub ainuüksi juhendajast ja kui tema on venekeelne ning töötab vene koolis, siis on ka lapsed, keda ta juhendab, samast keskkonnast,» ütleb ta igati õigustatult.

Veedam kinnitab, et suuremalt jaolt venekeelses Narvas on tõepoolest väga tugev koorikool, aga linnas on siiski olemas ka igati heal tasemel tantsurühmad. Põlevkivikeemialinnas, kus ta ise elab, võib naise sõnul julgelt rääkida kakskeelsetest kollektiividest: koos õpivad ning tegelevad laulmise ja tantsimisega nii eesti kui ka vene lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles