Lambaid ja veiseid ohustab viirushaigus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Euroopa lõuna- ja keskosas on laialdaselt levinud lammaste katarraalne palavik ehk sinikeelhaigus, mida iseloomustavad palavik, keele ja suuõõne limaskesta venoosne liigveresus ning nekrootiline haavandumine, sõrapõletik ja skeletilihaste düstroofia.

Viirushaigust on registreeritud ka Taanis ja Rootsis, kirjutas Virumaa Teataja.

Veterinaar- ja toiduameti loomatervishoiu büroo juhataja kohusetäitja Ardo Pakkoneni sõnul on enamasti nakkuse põhjuseks viirust kandvate või haigete loomade sissevedu taudistunud või taudikahtlastest piirkondadest.

Loomapidajal tuleb meeles pidada, et piirkondadest, kus haigust on diagnoositud ning on kehtestatud piirangud, ei tohi elusloomi Eestisse tuua.

Veterinaar- ja toiduamet palub kõigil loomaomanikel, kes kavatsevad osta veiseid või lambaid väljastpoolt Eestit, pöörduda kindlasti enne loomade Eestisse toomist maakondade veterinaarkeskustesse.

Seal antakse informatsiooni haiguse leviku kohta Euroopas ja selgitatakse veterinaarnõudeid, mis peavad olema täidetud enne loomade Eestisse toomist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles