Keskfraktsiooni juhi kinnitusel võeti eilne avaldus vastu konsensuslikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast
Valimiskast Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi Edgar Savisaare abi Andres-Marius Rosenblati sõnul ei ole Tallinna volikogu Keskerakonna fraktsioon ühtne vaid Keskerakonna nimekirjas kandideerimise küsimuses, on fraktsiooni juhi Toivo Tootseni sõnul selles küsimuses olemas konsensus.

Tallinna Linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Toivo Tootsen kinnitas, et eile toimunud volikogu fraktsiooni koosolekul võeti avaldus ühe Keskerakonna nimekirja toetamisest vastu ühiselt.

«Avaldust tutvustati fraktsiooni liikmetele ning ühtegi märkust ega vastuväidet volinikel polnud. Kõik istungist osa võtnud keskerakondlased olid avalduse vastuvõtmise poolt ning mõistsid selle vajalikkust,» kinnitas Tootsen.

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare abi Andres-Marius Rosenblati sõnul ei kirjutanud ükski Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige alla eilsele avaldusele, milles nad teatasid, et tunnistavad valimistel ainult Keskerakonna nimekirja.

«Fraktsiooni koosolekul luges Taavi Aas kuskil kellegi poolt varem koostatud avalduse vaid korraks kiiresti ette. Keskerakonna fraktsioonis on päris palju inimesi, kes kohe kindlasti ei ole sellise avaldusega nõus. Lisaks juba fakt, et avaldusel pole allkirju, kinnitab, et ühtsus keskfraktsioonis puudub ja avalduse koostajad teavad seda ka ise ning ei julgenud avaldusele allkirju võtta. Sellest hoolimata saadeti allkirjadeta teade välja,» teatas Rosenblatt.

Tallinna linnavolikogu Keskfraktsiooni liikmed teatasid teisipäeval, et nemad tunnistavad kohalikel valimistel vaid üht ja ainsat valimisnimekirja – Keskerakonna oma.

«Meie, Tallinna Linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed, peame vajalikuks kinnitada, et meie jaoks on olemas vaid üks ja ainus valimisnimekiri – Keskerakonna nimekiri,» teatasid fraktsiooni liikmed pressiteates.

«Kolme viimase valimisperioodi kestel oleme saanud valdava enamiku valijate hääli, mis aitas meid valijate huve kaitsta vastavalt Keskerakonna ideoloogiale ja programmile. See on peegeldatud sellistes suurtes ja julgetes projektides nagu tasuta ühistransport, munitsipaalmajade ehitamine, tasuta toitlustus laste jaoks kõigis munitsipaalharidusasutustes,» märgivad fraktsiooni liikmed.

«Küsitlused näitavad, et oleme võimelised eelmiste aastate edu valimistel kordama ning taas enamiku valijate usaldusemandaati saama, et kõiki meie lubadusi ellu viia,» kinnitavad saadikud.

Keskerakonna fraktsiooni liikmete arvates saab sellist tulemust saavutada üksnes suur ja tugev erakond. «Erakonna ühtsuse säilitamine on meie ühine prioriteet,» rõhutatakse pressiteates.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas rõhutas teisipäeval erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et iga keskerakondlane peab toetama erakonna kohalike valimiste kampaaniat, ning kutsus lõpetama jutud ja võimalikud tegevused erinevate nimekirjade loomiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles