Ministrid tutvusid valitsuse töökorraldusega

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse esimene istung
Valitsuse esimene istung Foto: Valitsuse pressibüroo

Riigisekretär Heiki Loot andis tänasel istungil ametisse astunud valitsusliikmetele ülevaate valitsuse töökorraldusest.

Loot selgitas lähemalt, kuidas toimub istungite ettevalmistamine ning nende korraldamine. Samuti informeeriti valitsusliikmeid sellest, kuidas on korraldatud ministri töö valitsuse liikmena, suhtlemine riigikoguga ning osalemine Euroopa Liidu otsustusprotsessis.

Valitsuse töökorralduses väljakujunenud hea tava on aluseks 1. veebruaril 2011. aastal jõustunud uuele Vabariigi Valitsuse reglemendile.

Valitsuse liikmed kuulasid ära ka informatsiooni peaministri asendajate nimetamise ning peaministri ja ministrite asendamise korra kohta.

Vastava korralduse järgi nimetab peaminister enda äraolekul asendajaks kaitseminister Mart Laari ja tema äraolekul asendajaks keskkonnaminister Keit Pentuse.

Kui mõlemad nimetatud ministrid on ära, asendab peaministrit vanim kohalolev minister. Sellega seoses võttis valitsus teadmiseks ka peaministri asendamise vanuselise järjekorra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles