Miks on tantsuõpetajal autos ader

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist pärit segarühm tantsupeol esinemas
Viljandist pärit segarühm tantsupeol esinemas Foto: Erakogu

Viljandi tantsuõpetajate Ave ja Kertu Alvre käe all harjutavatest rühmadest pääsesid tänavusest peosõelast läbi seitse ehk kõik, kes seda plaanisid.

Nad on ema ja tütar, kes kahe peale juhendavad enam kui kümmet rühma. «Laps ei jõudnudki tegelikult enne rahvatantsuni kui alles ülikoolis,» muigab Kertu Alvre vastuseks küsimusele, kas ema rikkus lapse ära juba varakult.

Kui aga ema-tütar püüavad panna kokku kõik asjad, mis Viljandist tantsupeole tuleb vedada, saab kokku päris muljetavaldava hunniku. Näiteks on vaja kaasa võtta ka kolme rühma jaanituletantsu kaikad. «Kõik need puud on muide minu kodu aiast harvendatud, nii et majaümbrus on jäänud pisut hõredamaks tänu sellele peole,» muigab Ave Alvre. «Me ei tea päris täpselt, kas kaigaste ühine vedu ühelt prooviväljakult teisele ka planeeritud on. Aga kui ei ole, siis vaesed Tallinna linna kodanikud, kes noorterühmade või heinalistest neidudega samal ajal ühistransporti satuvad!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles