Kohus mõistis narkoäris süüdistatu õigeks (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Läinud neljapäeval luges kohtunik Piia Jaaksoo Haapsalu kohtumajas ette otsuse, millega kohus mõistis narkoäris süüdistatud mehe õigeks.

Prokurör Indrek Kalda süüdistas meest selles, et 5. aprillil 2014 omandas ta juba süüdi mõistetud sõbra elukohast edasiandmiseks ja müümiseks suures koguses narkootilist ainet mefedrooni, kirjutab Lääne Elu.

Süü tõestamiseks oli kohtule esitatud pealt kuulatud narkojõugu telefonikõnesid, kus kõlas ka Zorroks hüütud mehe nimi ja kus oli juttu rahast.

Zorro on kohtule öelnud, et käis küll sõbra korteris, kuid ei võtnud sealt mefedrooni, vaid laenas raha. Narkoäris ta end süüdi ei tunnistanud.

Kohtuniku sõnul on tõestamist leidnud küll see, et ta korteris käis, kuid mitte see, et ta oleks võtnud sealt narkootilist ainet. Kohtualuse kaitsja Margus Viira oli seda meelt, et nii kaudsete tõendite põhjal nagu nimetatud kohtuasjas ei saa ükski kohtuinstants inimest süüdi mõista.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles