Jõgevamaal hukkus autoga vastu puud sõitnud mees (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariipaik Jõgevamaal.
Avariipaik Jõgevamaal. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Jõgevamaal Jõgeva vallas hukkus täna varahommikul autoga vastu puud sõitnud 47-aastane mees.

Avariipaik Jõgevamaal.
Avariipaik Jõgevamaal. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Häirekeskus sai Alavere külas Laiuse-Kuremaa teel juhtunud raskest liiklusõnnetusest teate varahommikul kella 5.10 ajal. Esialgse info kohaselt sõitis Laiuselt Kuremaa suunas liikunud Chrysler seni teadmata põhjusel lauges kurvis teelt välja. Masina teekonna lõpetas laupkokkupõrge puuga, teatas Lõuna prefektuur.

Õnnetusse sattunud autos viibis vaid juht, kes sa sedavõrd raskelt vigastada, et suri kohapeal.

Sündmuskohal töötanud politseinikud selgitasid välja, et mehe turvavöö oli kinnitatud selja tagant. Jõgeva patrullitalituse juhi Kajar Penti sõnul peab turvavöö olema kinnitatud aga nii, et ilmtingimata oleks fikseeritud nii inimese õlg kui keha puusapiirkond. «Loomulikult ainuüksi turvavöö kasutamine ei pruugi ära hoida õnnetust, ent selle nõuetekohane kasutamine mõjutab oluliselt liiklusõnnetuse tagajärgede raskust ning vähendab raskete ja surmavate vigastuste riski,» ütles ta.

Ta rõhutas ka seda, et iga sõidukijuht peab liikluses olema valvas ning valima sõidukiiruse, mis vastab tee iseärasustele, -oludele ning juhi oskustele. «Iga sõidu eesmärk peaks olema tervena koju jõudmine ja selleks saab iga autojuht ise väga palju ära teha. See tähendab liikluspiirangutest kinnipidamist, ohutut liiklemist ja turvamehhanismide õiget kasutamist,» lisas Pent.

Sündmuskohal oli tee asfaltkattega ja heas korras, sõiduki rehvid vastasid nõuetele ning lubatud maksimaalne kiirus sel teelõigul oli 50 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles